Συνάντηση δημάρχου με τους Ιταλούς εισηγητές Ευρωπαϊκού

Συνάντηση δημάρχου με τους Ιταλούς εισηγητές Ευρωπαϊκού
20 Μαΐου, 2009

Συνάντηση δημάρχου με τους Ιταλούς εισηγητές Ευρωπαϊκού

Στα πλαίσια της παρουσίασης των αποτελεσμάτων έρευνας για την ασφάλεια και την ποιότητα των αγροτικών προϊόντων βρέθηκαν στα Γιαννιτσά εκπρόσωποι αγροτικών Οργανώσεων από την Ιταλία που συμμετείχαν ως εταίροι στο παραπάνω πρόγραμμα.
Μάλιστα την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκαν το δήμαρχο Γιαννιτσών κ. Παπανικολάου με τον οποίο συζήτησαν θέματα που αφορούν την έρευνά τους ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν για τον τρόπο με τον οποίο η τοπική αυτοδιοίκηση στηρίζει δράσεις για την αγροτική ανάπτυξη και το περιβάλλον. Στη διάρκεια της παραμονής τους στο γραφείο του δημάρχου υπογράμμισαν την ανάγκη για αυστηρούς ελέγχους ποιότητας των αγροτικών προϊόντων καθώς και για τους αντίστοιχους ελέγχους για τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων. Επίσης σημείωσαν τη δυναμική που προσδίδει σε ένα προϊόν η τυποποίησή και η συσκευασία του ενώ παράλληλα αναφέρθηκαν και στις προοπτικές των αγροτικών οργανώσεων μέσα από τα νέα δεδομένα που υπαγορεύει η σύγχρονη λειτουργία τους και ο ανταγωνισμός στις διεθνείς αγορές.
Στη συνάντηση ήταν παρών και ο συντονιστής του προγράμματος κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη φιλοξενία αλλά και τη βοήθεια του δήμου Γιαννιτσών στη διοργάνωση της Ημερίδας.

Γραφείο τύπου δήμου Γιαννιτσών

Σχόλια