Ευρεία σύσκεψη για σχολική στέγη

Ευρεία σύσκεψη για σχολική στέγη
17 Φεβρουαρίου, 2010

Ευρεία σύσκεψη για σχολική στέγη

Ο Νομάρχης Πέλλας, Μιχάλης Καραμάνης παραβρέθηκε σε ευρεία σύσκεψη για τη διαδικασία ενεργοποίησης των κονδυλίων σχολικής στέγης και εξοπλισμών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που περιλαμβάνονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω του Εθνικού Σχεδίου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ) 2007-2013.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν επίσης η Υφυπουργός Εσωτερικών, Θεοδώρα Τζάκρη, η Περιφερειάρχης, Μαρία Λιονή, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρτσιώτης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο κ. Νομάρχης ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών ενεργοποίησης των σχετικών κονδυλίων και παρουσίασε αναλυτικά τις ανάγκες για στέγαση σχολικών μονάδων του νομού Πέλλας. Επίσης, αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο εξοπλισμός των σχολείων με σύγχρονα εκπαιδευτικά μέσα, τεχνολογικό εξοπλισμό και παιδαγωγικό υλικό για μία ποιοτική εκπαίδευση.

Με την ευκαιρία, ο Νομάρχης Πέλλας κ. Μιχάλης Καραμάνης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πέλλας, εκτός από τα σχολικά κτίρια, υπάρχει εγγεγραμμένος πολύ μεγάλος αριθμός έργων συντήρησης και αναβάθμισης σχολικών μονάδων του νομού μας. Είναι σημαντικά έργα που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας του έργου των εκπαιδευτικών και της σχολικής ζωής των μαθητών. Με τα έργα αυτά συμπληρώνουμε το έργο των Δήμων που έχουν την κύρια αρμοδιότητα αντιμετώπισης των αναγκών των σχολικών μονάδων στα διοικητικά όρια ευθύνης τους. Τα διαθέσιμα κονδύλια είναι περιορισμένα ενώ, πολλές φορές, οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που αντιμετωπίζουμε προκαλούν καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση και αποπληρωμή των συγκεκριμένων έργων. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας θα συνεχίζει τις προσπάθειές της για μία υψηλού επιπέδου παροχή εκπαίδευσης στο νομό ενώ στην κατεύθυνση αυτή είναι σημαντική η διαρκής και σταθερή συνεργασία μεταξύ όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών».

--

Σχόλια