Συναντήσεις Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς

Συναντήσεις Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς
3 Οκτωβρίου, 2019

Συναντήσεις Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς

Κύκλο επαφών με τους επικεφαλής των κομμάτων ξεκινά ο Πρωθυπουργός. Ποιά θέματα θα βρεθούν στο επίκεντρο

Συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ερχόμενη Πέμτπη ή την ερχόμενη Παρασκευή, 10 ή 11 Οκτωβρίου.

Η αφορμή είναι η επικείμενη νομοθετική παρέμβαση για την ψήφο των ομογενών και η Συνταγματική Αναθεώρηση. Ωστόσο, θεωρείται δεδομένο ότι στις κατ΄ ιδίαν επαφές του Πρωθυπουργού θα συζητηθεί όλο το πλέγμα των μεγάλων θεμάτων, όπως το Προσφυγικό / Μεταναστευτικό και τα εθνικά θέματα με αιχμή τις τουρκικές προκλήσεις σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο.

Η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι πρόθεσή της είναι η ψήφος των αποδήμων να πάρει το OK και από τους 300 βουλευτές, αλλά προς το παρόν αυτό φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο. «Θα επιδιώξουμε κάθε δυνατή συναίνεση για το θέμα. Μακάρι να υπάρξουν συναινέσεις», όπως ανέφερε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Στην κυβέρνηση άλλωστε χαρακτηρίζουν «προσβλητική» την πρόταση της Κουμουνδούρου που θέλει η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού να μην προσμετράται στο αποτέλεσμα. «Η πρόταση είναι προσβλητική. Με αυτά τα δεδομένα δεν υπάρχει βάση. Ελπίζουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει στάση», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Σχόλια