Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: «Ήταν ξώφαλτσες οι κλωτσιές, να τον φοβερίσω ήθελα», υποστήριξε ο κοσμηματοπώλης

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: «Ήταν ξώφαλτσες οι κλωτσιές, να τον φοβερίσω ήθελα», υποστήριξε ο κοσμηματοπώλης
22 Μαρτίου, 2022

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: «Ήταν ξώφαλτσες οι κλωτσιές, να τον φοβερίσω ήθελα», υποστήριξε ο κοσμηματοπώλης

Με την απολογία του κοσμηματοπώλη, στο κατάστημα του οποίου είχε βρεθεί ο Ζακ Κωστόπουλος, συνεχίζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη για το θάνατο του 33χρονου.

Ο κοσμηματοπώλης, ο οποίος μαζί με έναν μεσίτη της περιοχής της Ομόνοιας και τέσσερις αστυνομικούς κατηγορείται για πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης, υποστήριξε στην απολογία του ότι σκοπός του ήταν να κρατήσει τον Ζαχαρία στο μαγαζί για να έρθει η αστυνομία να τον συλλάβει. Παραδέχθηκε ότι κλώτσησε τον 33χρονο στο κεφάλι, αλλά αρνήθηκε ότι οι κλωτσιές προκάλεσαν το θάνατο του ακτιβιστή, καθώς ήταν «ξώφαλτσες».

Τι είπε ο κοσμηματοπώλης στη δίκη για τον Ζακ Κωστόπουλο
Ο κατηγορούμενος είπε στο δικαστήριο πως βρισκόταν σε κατάσταση σοκ όταν είδε τον 33χρονο μέσα στο κοσμηματοπωλείο τον Σεπτέμβριο του 2018, επειδή «κουνούσε το μαχαίρι μέσα στο μαγαζί σε έξαλλη κατάσταση».

Όπως κατέθεσε, φοβήθηκε στη θέα του μαχαιριού: «Με απειλεί να μην μπω στο μαγαζί μου. Αυτό ένιωσα. Και ήταν η πρώτη μου εντύπωση. Αφού βγήκε, κατάλαβα ότι δεν έλειπε τίποτα από το μαγαζί. Τι έπρεπε να υποθέσω; Ότι μπήκε να πιει καφέ; Το ότι δεν έκλεψε βγάζω τα συμπεράσματα μου. Σε δευτερόλεπτα θα μπορούσε να κλέψει. Πήγε στο ταμείο δεν βρήκε λεφτά, εγκλωβίστηκε και φοβήθηκε και σκέφτηκε να μην κλέψει για να μην το πιάσουν με τα πράγματα πάνω του».

Ο κοσμηματοπώλης, όπως είπε στην απολογία του, δεν σκέφτηκε να μιλήσει στον 33χρονο και να προσπαθήσει να τον ηρεμήσει ή να τον κρατήσει εγκλωβισμένο μέσα στο μαγαζί, επειδή το μόνο που ήθελε ήταν να προλάβει να έρθει η αστυνομία.

Πρόεδρος: Πώς ζυγίζετε αυτές τις ενέργειες: πατάω το χέρι κάποιου ή κλωτσάω το κεφάλι του. Ποια η διαφορά;
Κατηγορούμενος: Τα χτυπήματα τα δικά μου δεν ήταν σοβαρά. Δεν είναι χτύπημα που κοιτάει να επιφέρει θάνατο.
Πρόεδρος: Και ποιο χτύπημα είναι αυτό που επιφέρει θάνατο;
Κατηγορούμενος: Ήταν ξώφαλτσες οι κλωτσιές. Δεν τον πήρα και καλά. Από άλλο πέθανε. Δεν ήταν και στα καλά του. Το παιδί είχε κάποιο πρόβλημα σοβαρό. Δεν μπαίνεις έτσι σε ένα κατάστημα…
Εισαγγελέας: Σκεφτήκατε να μην τον χτυπήσετε;
Κατηγορούμενος: Ήμουν σε κάποια ψυχολογική κατάσταση και ήθελα να τον κρατήσω στο μαγαζί για να έρθει η αστυνομία.
Εισαγγελέας: Σπάζοντας την τζαμαρία, πώς θα τον σταματούσατε;
Κατηγορούμενος: Με τις κλωτσιές, με το πόδι να τον σταματήσουμε. Να τον φοβερίσουμε. Ίσως να παρασύρθηκα λιγάκι από τις φωνές του κόσμου που έλεγε να μην τον αφήσουμε.
Εισαγγελέας: Ο κόσμος έλεγε και να τον αφήσετε ήσυχο, να μην τον σκοτώσετε.
Κατηγορούμενος: Έκανα λάθος με τον τρόπο που το προσπάθησα να τον κρατήσω.
Πάρεδρος: Επιτεθήκατε στο κεφάλι σε ένα ευπαθές σημείο. Αυτό εξετάζουμε.
Κατηγορούμενος: Ο σκοπός ήταν να τον κρατήσω να έρθει η αστυνομία. Γιατί να τον σκοτώσω; Να γίνει τι;
Ο κατηγορούμενος για πρόκληση θανατηφόρας βλάβης αναφερόμενος στο «δράστη» όπως συχνά αποκαλούσε τον Ζαχαρία Κωστόπουλο, υποστήριξε ότι εν τέλει «δεν έκλεψε τίποτα απολύτως». Ρωτήθηκε επανειλημμένα από την έδρα τι θα άλλαζε, αν γυρνούσε το χρόνο πίσω, χωρίς να δώσει ξεκάθαρη απάντηση.

Η δίκη συνεχίζεται με τις απολογίες των υπολοίπων κατηγορουμένων.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια