Αλόννησος: Ο πρώτος υποβρύχιος πολιτικός γάμος είναι γεγονός

Αλόννησος: Ο πρώτος υποβρύχιος πολιτικός γάμος είναι γεγονός
30 Αυγούστου, 2022

Αλόννησος: Ο πρώτος υποβρύχιος πολιτικός γάμος είναι γεγονός

Ο πρώτος οργανωμένος υποβρύχιος πολιτικός γάμος είναι πλέον γεγονός και σημειώθηκε στην Αλόννησο τη Δευτέρα 29 Αυγούστου με πρωτοβουλία του δήμου του νησιού. Ο Πέτρος φόρεσε τα καλά του και η Μυρτώ το λευκό νυφικό της και αφού τοποθέτησαν από πάνω τις απαραίτητες μπουκάλες οξυγόνου και τις μάσκες τους βούτηξαν στον μαγευτικό βυθό της Αλοννήσου και αντέλλαξαν όρκους αιώνιας πίστης.

Το ζευγάρι πάντρεψε ο ίδιος ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης που έλαβε και αυτός δίπλωμα κατάδυσης προκειμένου να μπορεί να τελέσει γάμους στα γαλαζοπράσινα νερά των Σποράδων. Παρόντες στον βυθό ήταν οι δύο κουμπάρες του ζεύγους, η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Μαρία Αγάλλου που ανέλαβε τη γαμήλια διοργάνωση, καθώς και τρεις εκπαιδευτές καταδύσεων που εθελοντικά παρείχε το καταδυτικό κέντρο Triton Dive Centre.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλο το τελετουργικό τηρήθηκε κατά γράμμα μέσω της χρήσης ειδικών αδιάβροχων επιφανειών με όλα τα διαδικαστικά του πολιτικού γάμου καθώς και τα λόγια των νεόνυμφων, οι οποίοι και αφαίρεσαν προς στιγμήν τις μάσκες μετά την ανταλλαγή των όρκων για το πρώτο τους γαμήλιο φιλί.

Χειριστής υποβρύχιας κάμερας βιντεοσκοπούσε το γάμο που μεταδόθηκε live stream σε μεγάλη οθόνη που είχε τοποθετηθεί στον γιαλό για τους προσκεκλημένους, ενώ παράλληλα υπήρχε η δυνατότητα παρακολούθησης και μέσω κινητού.

«Είναι απερίγραπτα τα συναισθήματα που σε πλημμυρίζουν στο βυθό κατά τη διάρκεια του γάμου. Μέσα σε ιδανικές συνθήκες γαλήνης που προσφέρει η υποθαλάσσια φύση, ο χρόνος σταματά και η στιγμή αυτή ανήκει αποκλειστικά στο ζευγάρι», δήλωσε ο δήμαρχος Αλοννήσου μετά την τελετή. Είχε προηγηθεί κάλεσμα του Δήμου Αλοννήσου την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου για την οργάνωση υποβρύχιων γάμων που αμέσως προκάλεσε το ενδιαφέρον ζευγαριών. «Στόχος μας είναι να “ανοίξουμε” μια νέα αγορά για την Ελλάδα και το νησί.

Η Αλόννησος εξελίσσεται σε έναν διεθνή καταδυτικό προορισμό που φέτος επέλεξαν εκατοντάδες αυτοδύτες από όλο τον κόσμο. Γενικά, το νησί σημείωσε πολύ υψηλές πληρότητες σε όλη τη θερινή σεζόν που έφτασαν μέχρι το 100% για τον Αύγουστο, ενώ η τουριστική κίνηση θα συνεχιστεί μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου», συμπλήρωσε ο κ. Βαφίνης.

 

ΠΗΓΗ

Σχόλια