Για ποια δημόσια υγεία μιλαμε; – Γράφει ο Τάσος Καλαϊτζής

Για ποια δημόσια υγεία μιλαμε; – Γράφει ο Τάσος Καλαϊτζής
25 Ιουλίου, 2014

Για ποια δημόσια υγεία μιλαμε; – Γράφει ο Τάσος Καλαϊτζής

Γράφει ο Τάσος Καλαϊτζής | pellanet.gr
Ζούμε σε μια εποχή όπου όλα υπολειτουργούν. Δυστυχώς και με την ανοχή μας θα συνεχίσουν σχεδόν τα πάντα να απαξιώνονται.

Για το θέμα της υγείας φυσικά και δεν μας πέφτει πλέον λόγος. Ναι, της "δημόσιας" υγείας. Ναι ντε, αυτή που η χώρα μας προσφέρει απλόχερα με όλα της τα αγαθά. Στην πρωτεύουσα, στις μεγαλουπόλεις, στα χωριά, στην επαρχία μας... Ζούμε σε μια αστεία εποχή. Σε μια εποχή που χάνονται ζωές συνανθρώπων μας για αστείους λόγους. Και δεν μιλάω για το 1914, αλλά για το 2014.
Τις προάλλες ένας συνάνθρωπος μας (19 ετών) έχασε τη ζωή του τόσο άδικα, ή μάλλον εξοργιστικά άδικα. Το ατύχημα σημειώθηκε στο Νέο Μυλότοπο Γιαννιτσών με τον οδηγό της μηχανής να έχει ανάγκη άμεσης μεταφοράς στο νοσοκομείο Γιαννιτσών. Προσέξτε τώρα. Το νοσοκομείο των Γιαννιτσών διαθέτει μόλις ένα ασθενοφόρο! Ένα ασθενοφόρο για να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες του, να προσφέρει τις υπηρεσίες του, να σώσει τον κόσμο. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει σχεδόν για 50 λεπτά να φτάσει στο σημείο του ατυχήματος και να παραλάβει το παιδί που είχε αφήσει την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο. Μιλάμε είναι να τρελαίνεσαι. Και σκεφτείτε πως δεν είναι το μόνο περιστατικό νοσοκομείου - ανύπαρκτων υποδομών και υπηρεσιών κτλ που έχουμε συναντήσει ο καθένας μας ξεχωριστά ή πρόκειται να συναντήσουμε.
Η κατάσταση λοιπόν είναι επιεικώς απαράδεκτη και πρέπει επιτέλους όλοι οι αρμόδιοι να κοιτάξουν το θέμα πολύ πιο σοβαρά και όχι επιφανειακά. Η υγεία μας αιμορραγεί και στην Αλμωπία μας και το θέμα αφορά άμεσα όλους τους κατοίκους της περιοχής μας. Εκτός και αν όλοι είμαστε ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι με την υπάρχουσα κατάσταση και τις εξαιρετικές αυτές συνθήκες... τότε για ποια δημόσια υγεία μιλάμε;

Τάσος Καλαϊτζής | pellanet.gr

Σχόλια