Ντάισελμπλουμ: Η συμφωνία δίνει προοπτική στην Αθήνα

Ντάισελμπλουμ: Η συμφωνία δίνει προοπτική στην Αθήνα
25 Μαΐου, 2016

Ντάισελμπλουμ: Η συμφωνία δίνει προοπτική στην Αθήνα

Ολοι είχαμε καταλάβει ότι έπρεπε να υπάρξει συμφωνία, όλοι γνωρίζαμε ότι θα είναι δύσκολο γιατί το ΔΝΤ ζητούσε πολλά και εμείς ζητούσαμε πολλά από την Ελλάδα, αλλά και από το ΔΝΤ», υπογράμμισε ο επικεφαλής του Eurogroup προσερχόμενος στη σημερινή συνεδρίαση του Ecofin.

«Ηταν πολύ σημαντικό βήμα», υπογράμμισε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, σχολιάζοντας τη συμφωνία για το ελληνικό πρόγραμμα.

«Ολοι είχαμε καταλάβει ότι έπρεπε να υπάρξει συμφωνία, όλοι γνωρίζαμε ότι θα είναι δύσκολο γιατί το ΔΝΤ ζητούσε πολλά και εμείς ζητούσαμε πολλά από την Ελλάδα, αλλά και από το ΔΝΤ», υπογράμμισε προσερχόμενος στη σημερινή συνεδρίαση του Ecofin.

«Καταφέραμε να υπάρξει μια συμφωνία που δίνει προοπτική στην Ελλάδα, φέρνει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα και ενισχύει την εμπιστοσύνη, αυτό με κάνει χαρούμενο», σχολίασε.

Ερωτηθείς αν είναι σίγουρος ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα, τόνισε: «Όχι, έχουν τους δικούς τους κανόνες. Αργότερα εντός του έτους θα κάνουν νέα ανάλυση χρέους, θα εκτιμήσουν τα μέτρα που έχουν τεθεί στο τραπέζι και θα αποφασίσουν. Δεν υπάρχει κάποια εγγύηση – πάντα όταν έχουμε συμφωνία λένε ότι θα τη μεταφέρουν στο εκτελεστικό τους συμβούλιο για αποφάσεις».

Σχόλια