Αυτές οι πόλεις θα μπουν στις πλουσιότερες του κόσμου έως το 2025 -Δεν είναι οι «παραδοσιακές» [εικόνες]

Αυτές οι πόλεις θα μπουν στις πλουσιότερες του κόσμου έως το 2025 -Δεν είναι οι «παραδοσιακές» [εικόνες]
30 Απριλίου, 2016

Αυτές οι πόλεις θα μπουν στις πλουσιότερες του κόσμου έως το 2025 -Δεν είναι οι «παραδοσιακές» [εικόνες]

Ξεχάστε το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και το Χονκ Κονγκ. Υπάρχουν επτά πόλεις, που θα αλλάξουν τα δεδομένα τα επόμενα χρόνια. Αυτό λένε τουλάχιστον οι αναλυτές της McKinsey.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, αυτές οι επτά πόλεις που κάνουν «κούρσα» στην κατάταξη των πλουσιότερων στον κόσμο, θα είναι στην πρώτη δεκάδα μέχρι το 2025.

Ντόχα, Κατάρ
Προβλέπεται ότι θα είναι ένα από τα «ανερχόμενα αστέρια» σε όρους κατά κεφαλήν ΑΕΠ. Ηδη η χώρα είναι μία από τις πλουσιότερες στον κόσμο και οι τεράστιες επενδύσεις που θα γίνουν εν' όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου του 2022 αναμένεται να δώσουν επιπλέον ώθηση.

Μπέργκεν, Νορβηγία
Είναι η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Νορβηγίας. Ηδη είναι στην πρώτη γραμμή της οικονομίας της χώρας, αλλά οι ερευνητές της McKinsey προβλέπουν ότι θα γίνει μία από τις πλουσιότερες πόλεις παγκοσμίως. Είναι το επίκεντρο της ενεργειακής και ναυπηγικής βιομηχανίας της Νορβηγίας

Τροντχάιμ, Νορβηγία
Είναι η γενέτειρα της τεχνολογίας κινητών τηλεφώνων, εκεί όπου τη δεκαετία του '80 εφερεύθηκε το GSM (Παγκόσµιο Σύστηµα Κινητών Επικοινωνιών). Από τότε, η τοπική τεχνολογική σκηνή ανθεί και πλέον διαθέτει περισσότερες από 550 startups, οι οποίες απασχολούν πάνω από 10.000 εργαζομένους.

Χουάσεονγκ, Νότια Κορέα
Αν και δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή, αυτή η πόλη στα νότια της Σεούλ «ανθεί». Είναι η έδρα των εγκαταστάσεων παγκόσμιων ερευνών της Hyundai και της Samsung (SSNLF), ενώ εκεί βρίσκονται και τα κύρια εργοστάσια της Kia και της LG Electronics.

Ασαν, Νότια Κορέα
Οπως και η γειτονική Χουάσεονγκ, είναι έδρα αρκετών μεγάλων βιομηχανικών συγκροτημάτων. Επίσης επωφελείται από τη μικρή απόσταση από το Πιονγκταέκ, το κοντινότερο λιμάνι στην ανατολική Κίνα και επίκεντρο της παγκόσμιας ναυτιλίας.

Κοιλάδα του Ρουρ, Γερμανία
Ηδη είναι μία από τις πιο επιτυχημένες αστικές περιοχές της Γερμανίας, η τρίτη μεγαλύτερη στην Ευρώπη, πίσω από το Παρίσι και το Λονδίνο. Πολλά από τα δυνατά χαρτιά της γερμανικής βιομηχανίας και οικονομίας έχουν έδρα στην περιοχή.

Μακάο, Κίνα
Αποτελεί ένα παράδειγμα για το πόσο γρήγορα μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα. Θεωρείται ότι θα γίνει μία από τις 10 πλουσιότερες πόλεις στον κόσμο μέχρι το 2025, αλλά πέρυσι επλήγη από μεγάλη ύφεση. Η οικονομία της υποχώρησε κατά 17% μετά από την επιχείρηση κατά της διαφθοράς που έπληξε τα καζίνο του Μακάο, που αποτελούν την αιχμή του δόρατος για την οικονομία της πόλης. Η ανάπτυξη αναμένεται να επιστρέψει του χρόνου, αλλά οι ειδικοί λένε ότι πρέπει να βρει άλλες πηγές εσόδων για να ανακάμψει.

Σχόλια